Despre noi

Cel mai modern club de echitație din apropiere de București

Înființat în primăvara anului 2010, Clubul de Echitație Equestria a fost construit pe baza unui proiect de infrastructură conceput şi executat de o importantă companie germană specializată în construcţii şi amenajări ecvestre, iar zona de hotel-pensiune a fost realizată de o companie română de construcţii.

Clubul dispune de 50 de boxe pentru cai, cu dimensiunea de 3,7m / 4m, 40 dintre ele beneficiind și de acces direct în padocuri exterioare individuale (3,7m / 5m), caii având astfel posibilitatea să stea cât mai mult timp afară, în aer liber. În fiecare boxă sunt montate adăpători automate, cu sistem de încălzire a apei la temperatură dorită, un lucru foarte important în iernile geroase.

Şase duşuri cu apa caldă şi rece, dintre care patru sunt în interior (deci, pot fi folosite şi iarna) şi două solarii pentru uscare/încălzire după duş stau la dispoziţia cailor cazaţi aici. 

În zona funcţională a grajdului se mai găsesc: două şelării, patru locuri pentru curăţat calul, zonă de spălat harnaşamentul calului, grupuri sanitare, loc pentru activitatea veterinarului şi loc special pentru potcovit.

O altă zonă extrem de importantă a Clubului de Echitație Equestria este reprezentată de manejurile acoperite. Este vorba de un manej mai mic, cu dimensiunea de 22m / 36m, rezervat începătorilor şi lucrului la coardă, şi de manejul principal, rezervat în special călăreţilor mai avansaţi şi antrenamentelor mai specializate, de obstacole şi dresaj. Ambele au instalaţie de iluminat, putând fi folosite şi după lăsarea întunericului. Manejul principal oferă un teren de lucru de 30m / 75m, constituit din nisip special pentru terenuri de echitaţie, cu un sistem subteran de irigaţie automată, oferindu-i o umiditate optimă, echilibrată şi constantă, ceea ce îl face nu numai total lipsit de praf (foarte important pentru plămânii calului şi ai călăreţului!), dar şi foarte „prietenos”cu tendoanele şi articulaţiile calului.

Manejul mare are şi o zonă de tribune, peste 200 de persoane putând să asiste la evenimentele sportive desfășurate aici. Restaurantul de la capătul manejului oferă altor aproximativ 50-60 de persoane posibilitatea să asiste direct la antrenamentul sau concursul din manej, în timp ce iau masa. De pe terasa exterioară a restaurantului se poate vedea şi spectacolul ecvestru sau antrenamentul ce se desfăşoară în terenul exterior al bazei hipice.

Vino să înveţi să călăreşti într-unul dintre cele mai frumoase cluburi de profil din România!

equestria despre noi vino -
equestria despre noi descopera scaled -

Descoperă serviciile noastre

Pensiune pentru cai, lecţii de călărie, organizare de antrenamente pentru cai și călăreți profesioniști, organizare de concursuri, găzduire de evenimente, hotel, cafe-bar și restaurant.

Clubul de Echitație Equestria
- prezentare video -

Avantajele Clubului de Echitaţie Equestria

Galerie Foto