Lecții demonstrative de echitație

Lecții video cu titraje explicative

Oferim iubitorilor de cai și tuturor celor interesați să învețe ori să progreseze în tainele echitației, câteva lecții de călărie realizate la Clubul Equestria de către instructorii și sportivii noștri, fie cu ei și caii lor, fie cu elevii noștri călare.

Lecția nr. 1 - Lucrul la trap cu ajutorul cavaletelor

În această lecție, elevii pot vedea cum se efectuează trapul săltat, trapul așezat, trecerea peste cavalete la trap, „cedarea la gambă” la trap, tranziție trap-oprire pe loc și mers înapoi-plecare în pas sau direct în trap.

Lecția nr. 2 - Lucrul la galop cu ajutorul cavaletelor

În această lecție veți vedea abordarea cavaletelor la galop de pe linie dreaptă și de pe diagonală (în „primire” la galop), schimbare la galop pe diagonală și lucrul la galop pe turnante foarte înguste.

Lecția nr. 3 - Tranziții galop-opriri-mers înapoi-galop

O lecție de echitație potrivită atât pentru caii de dresaj sportiv, cât și pentru cei de obstacole, prin beneficiile pe care tranzițiile între mersuri diferite le aduc cailor în obținerea impulsiei, echilibrului, ușurarea umerilor și angajarea posterioarelor.

Acest exercițiu prezintă tranziții din galop direct în pas sau oprire, apoi mers înapoi și pornire direct la galop. Un exercițiu util deopotrivă și pentru sportivii și elevii noștri care pot învăța aplicarea corectă și eficientă a ajutoarelor.

Lecția nr. 4 - Combinații de trap și galop peste cavalete

Acest exercițiu este o îmbinare a exercițiilor din lecțiile 1 și 2, cu tranziții trap-galop-trap și lucrul peste cavalete, dar, de data asta, pe cerc, atât la trap cât și la galop.

Un exercițiu foarte util pentru mlădierea calului și pentru mai buna însușire de către elev a metodelor de aplicare a ajutoarelor.

Lecția nr. 5 - Gimnasticări pe obstacole mici

Un exercițiu cu obstacole mici și bare de reglaj, cu distanțe măsurate la patru și cinci fulee, cu schimbare de mână pe diagonală peste o mică staționată, realizat de eleva noastră Ioana Marin și calul ei Quickborn.

Aceste exerciții sunt un bun prilej pentru exersarea „îngrămădirii” calului, pentru controlul lui în abordarea săriturilor și „formarea” ochiului pentru aprecierea distanței înainte de obstacol.

Lecția nr. 6 - Sărituri peste obstacole izolate și în gimnasticare

Exercițiul conține sărituri peste obstacole izolate – o staționată și un oxer – precum și sărituri peste o gimnasticare, cu abordare de pe ambele mâini. Este un exercițiu util atât pentru mlădierea calului, cât și pentru îmbunătățirea tehnicii săriturii pentru călăreț.

Lecția nr. 7 - Sărituri peste obstacole legate într-un mini-parcurs

Eleva școlii noastre, Ioana Marin, care este deja relativ experimentată în sărituri peste obstacole, chiar și în concursuri de sărituri, vă prezintă o ședință de antrenament în care combină gimnasticarea cu bare de reglaj, săritura într-o linie de două obstacole cu „distanță măsurată” – de șase fulee în acest caz – precum și săritura unei combinații de două obstacole la un fuleu.

Tânăra amazoană, Ioana Marin, este antrenată de sportivul internațional al clubului Equestria, Florin Lateș.

Exerciții peste cavalete multiple la galop

O sesiune de antrenament cu o elevă a Școlii de echitație Equestria: exerciții la galop peste cavalete multiple cu schimbări de mână la galop.

Exercițiu de sărituri pentru „conducerea calului” cu Caterina și Dollar

Eleva noastră Caterina și calul pe care l-a închiriat (Dollar) se înțeleg de minune împreună, Caterina făcând progrese semnificative de când îl are pe Dollar.

Instruită de Constantin Ion (Costi), o vedeți aici efectuând un sir de sărituri legate peste obstacole mici și cavalete , un exercițiu prin care s-a urmărit poziția corectă călare și, mai ales, conducerea calului spre obstacol și, după acesta, până la următorul.

Parcurs de sărituri cu Caterina și Dollar

Exersarea galopului, a schimbarilor la galop, dar si a unor mici sarituri, de initiere in disciplina "Obstacole"

Lectie de echitatie cu una din cele mai tinere eleve ale Scolii noastre, Ana Dragomir, la primele ei sarituri cu energica Sunshine Lady: exersarea galopului, a schimbarilor la galop, dar si a unor mici sarituri, de initiere in disciplina „Obstacole”

O lectie de sarituri "inlantuite" pe turnanta, cu distante masurate, pe ambele maini, si cu schimbare de mana pe diagonala, peste obstacole.

Sub indrumarea antrenorului nostru din Germania, Willi Schaffner: o lectie de sarituri „inlantuite” pe turnanta, cu distante masurate, pe ambele maini, si cu schimbare de mana pe diagonala, peste obstacole.