Mass-media arhivă 2015

Despre pasiunea pentru cai si echitatie, intr-o dimineata calda din aceasta vara, a filmat la Equestria o echipa Digi24, condusa de realizatoarea Cathy Balca.
Programul sportiv complex, spectacolul ecvestru Seara Cailor, dar și invitații speciali prezenți la eveniment, au adus Finala Circuitului Salonul Calului în atenția mass-media:

Dolce Sport – Final de săptămână plin pentru iubitorii de echitație. La baza Equestria, din Tâncăbești, a avut loc Finala Circuitului Salonul Calului, la care a asistat însuși Alteța Sa Regală Principele Radu.

ProTV – Echitatia, un sport atat de nobil si raspandit in intreaga lume, incepe sa aiba tot mai multi, adepti si la noi. Blanzi si eleganti caii sunt indragiti, in special de copii.

PrimaTV – Concurs de echitatie la Tancabesti.Echitaţie, acest sport nobil, devine tot mai iubit. Dovadă sunt şi cei peste 30 de cai şi-au demonstrat măiestria în acest sfârşit de săptămână la Tâncăbeşti, judeţul Ilfov.

Reacții din presă la Finala Salonului Calului
 
Reporterii revistei lunare Biz ne-au vizitat din nou si au realizat un articol frumos dedicat echitației si clubului Equestria, in numărul din Iulie 2015
lectiile echitatiei 300x207 1 -

Alte recente apariții in presa scrisă, vorbind despre beneficiile echitației, pentru copii, si nu numai

echitatia sport nobil 252x300 1 -
Dupa încheierea Cupei Romaniei la obstacole, puteți vedea aici cateva impresii din partea jurnaliștilor care ne-au vizitat in acele zile:
 
Câteva ecouri in presa online dupa comunicatul de presa dinaintea competiției Cupa României la Obstacole, 23-26 Iulie 2015
 
Partenerii nostri media au fost prezenti si la a doua etapa a Circuitului Salonul Calului, desfasurata in zilele de 05-07 iunie 2015 la Baza Hipica Equestria, de unde au plecat cu imagini frumoase si informatii interesante despre sportul ecvestru si despre evenimentul Salonul calului
 
Mai jos gasiti link-ul cu stirea aparuta la Dolce Sport:
 
Sau reportajul pentru Stirile TVR:
 
Alte stiri aparute dupa a doua etapa a Circuitului Salonul Calului:
 
Comunicat de presa post-event

Alteța Sa Regală Principele Nicolae, prezent la etapa a II-a a Circuitului Salonul Calului

București, 8 iunie – Circuitul Salonul Calului, cel mai mare eveniment ecvestru al anului s-a bucurat în cadrul celei de-a doua etape, desfăşurată ȋn perioada 5-7 iunie la Baza Hipică Equestria, de prezența Alteței Sale Regale Principele Nicolae al României, care a urmărit cea mai dificilă probă din competiție, Trofeul Jockey Club şi, într-un cadru ceremonios, a ȋnmânat cupa câştigătorului. Evenimentul Salonul Calului a primit anul trecut titlul ”Înaltul Patronaj al Principelui Nicolae al României”.

„Suntem onorați şi le mulțumim pentru prezență Alteței Sale Regale Princepele Nicolae, dar şi tuturor reprezentanților Casei Regale a României. Prezența unor invitați de asemenea valoare este un semn de recunoaştere şi apreciere a eforturilor noastre de a organiza un eveniment de mare clasă, dedicat tuturor pasionaților de echitație”, a declarat Ozana Moraru, Proprietar Baza Hipică Equestria şi Preşedintele Clubului Equestria.

Cea de-a doua etapă a Circuitului Salonul Calului s-a desfăşurat ca un spectacol sportiv, ȋncărcat de emoție şi eleganță. Pe parcursul ȋntregului weekend au avut loc 15 probe de sărituri peste obstacole, de niveluri diferite de dificultate, ȋncepând cu probele destinate copiilor, amatorilor, sportivilor şi cailor debutanți, acestea fiind urmate de probele mai dificile, pentru profesionişti. Printre cele mai spectaculoase probe din concurs au fost: Equestria Masters, Proba de Forță, Parcursul American şi Trofeul Jockey Club.

Proba „Equestria Masters”, organizată după modelul Olympia Show Jumping, care a adus la start 18 cupluri cal-călăreț, a fost o proba de nivel C, cu obstacole de 1,2 m, cu ridicari si coborari succesive a cate unui obstacol, dupa un regulament specific, ceea ce a facut-o extrem de atractiva atat pentru sportivi, cat si pentru spectatori

O altă probă apreciată de public a fost Proba de Forță, ȋn care sportivii s-au confruntat cu cel mai ȋnalt obstacol din competiție, numit Zidul, ridicat ȋn ultimul baraj la 1,8 m. După patru baraje dificile, proba s-a ȋnchieat cu trei ocupanți ex aequo ai locului I – Aurel Cojocariu cu Charming Boy, Norbert Schumann cu Belle du Jour si Cristina Dulugeac cu Colany, pe locul II fiind clasat reprezentantul clubului Equestria, Florin Ionuț Năstase cu calul Custen Ingo.

Duminică, ȋn ultima zi a Circuitului Salonul Calului, Parcursul American i-a ținut cu sufletul la gură pe susținătorii din tribune, sportivii fiind confruntați cu un parcurs compus din 12 obstacole, ȋn 15 sărituri la contra cronometru: sportivilor li se acorda un anume interval de timp, in care ei parcurgeau insiruirea de obstacole, in ordine, de cat mai multe ori, cumuland puncte in functie de cate obstacole reuseau sa sara in timpul maxim acordat.. Proba s-a ȋncheiat cu o ceremonie inedită, ȋn care câştigătorii au putut renunța la tocă ȋn favoarea pălăriilor specifice de cowboy.

Etapa a II-a a Circuitului Salonul Calului s-a ȋncheiat cu Trofeul Jockey Club, o probă de nivel B cu baraj la cronometru. Câştigătorul Ionuț Urasche de la Clubul AER & Horses a primit trofeul de la Alteța Sa Reglă Principele României, ȋn prezența vice-preşedintelului Jockey Club, Constantin Avramescu şi a preşedintelului Clubului Equestria, dr. Ozana Moraru.

Pe lângă punctele şi experiența acumulată ȋn competiție, sportivii ȋnscrişi la cea de-a doua etapă a Circuitului Salonul Calului s-au luptat pentru premii totale ȋn valoare de 36.300 lei.

Sponsorii evenimentului sunt: Clinica Oftalmologică Oculus, Jockey Club Român, Friedrich Wilhelm Raiffeisen, CAIMMO.

Parteneri: Federația Ecvestră Română, Romsilva Regia Națională a Pădurilor, Crama Avereşti, XTB şi Corona Garden, Art & Craft, La Strada.

Partenerii media ai evenimentului: TVR, Europa FM, Radio România Actualități, Revista Biz, Beau Monde, Casa Lux, Auto Motor și Sport, The Art of Living, City Compass, Romania-Insider.com, Cavaleria.ro, Orasulm.eu, Sportsbusiness.ro, Urbankid.ro, SensoTV.ro, Horse TV, TriptoRomania.ro, RaluCălătoreşte.ro.

Despre Equestria:

Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs și manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori şi deţine 73 cai (28 proprii şi 45 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi și organizează permanent lecții de echitație pentru copii și amatori. Dotările sunt completate de un hotel și un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum și o terasă exterioară. Equestria organizează competiții regulate de echitație pentru profesioniști, dar și pentru copii și amatori. Manifestările deja tradiționale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului București, Salonul Calului, concursurile de casă Equestria sau, începând cu 2013, Concursul internaţional de sărituri peste obstacole FEI – Longines Grand Prix.
Mai multe informaţii despre eveniment sunt disponibile pe www.salonul-calului.ro sau www.equestria.ro

Prima etapa a Circuitului Salonul Calului s-a bucurat de prezenta multor jurnalisti, care au scris despre eveniment si au realizat reportaje frumoase, transmise on line sau/si pe diverse posturi de televiziune.

Pentru inceput, un articol, desi cam tehnic si de specialitate din zona artei fotografiei, alaturand si un colaj de fotografii superbe de la eveniment.

Tot despre Circuitul Salonul Calului, in numarul din aprilie al revistei Traveller Magazine:

revista salonul calului 1 -
revista salonul calului 2 -
TVR 1, partener media al Circuitului Salonul Calului – o invitatie nu doar la Salon, ci la cunoasterea cailor si echitatiei, intr-un reportaj realizat chiar cu o zi inainte de inceperea primei etape a Circuitului

Despre pasiunea pentru echitatie in rubrica Stilul Tau, cu Albertina Ionescu, la Telejurnalul Matinal TVR 1.

 
Revista Capital ne-a vizitat si ea si a scris despre Salonul Calului si despre echitatie, in general

capital equestria page 001 221x300 1 -

Primele aparitii in mass-media dupa conferinta de presa dedicata debutului Circuitului Salonul Calului, editia 2015

 Cititi despre cum reusim sa imbinam la Circuitul Salonul Calului frumusetea echitatiei si performanta sportiva descoperiti (click pentru link)

Emisiunea Bonton la Digi 24

O istorie frumoasa despre echitatie, curse de cai si ce inseamna caii in viata noastra, a fost difuzata de curand la televiziunea Digi 24, in cadrul emisiunii Bonton, din 15 februarie 2015.

Estetica Premium (by Andreea Berecleanu)

Chiar daca nu slabitul este principalul avantaj al echitatiei si nici principalul motiv pentru care va recomandam sa practicati echitatia, ne bucuram cand presa, sportiva sau de lifestyle, vorbeste despre cai si despre beneficiile aduse in viata noastra…

Va invitam sa accesati articolele publicate despre Clubul Equestria

Clubul Equestria a fost prezent in paginile multor reviste sportive si de lifestyle, tiparite sau on-line, precum si in emisiunile tuturor televiziunilor din Romania, care au realizat reportaje fie cu ocazia unor evenimente ecvestre organizate de noi, fie fiind pur si simplu atrase de frumusetea locului si a cailor nostri.